VERSLAG DAG VAN EENHEID LIEFDE EN RESPECT 2018

Afgelopen 14 juli 2018 vond de 8e editie van het festival Dag van Eenheid, Liefde & Respect plaats. Stichting Gods Glory organiseert dit jaarlijkse openluchtevenement samen met verschillende kerken uit Almere & omstreken om God te verhogen en om te laten zien dat ons geloof nog levend is. Gedurende deze speciale dag zorgden verschillende kerken voor eten, drinken, zang, dans, muziek, optredens en het woord.
Het podium stond dit jaar op de grote markt gezellig dicht bij de terrassen. Het was een mooie zonnige dag die zoals gebruikelijk startte met een prachtige openingsdans. Broeder Dion verkondigde het Evangelie in een notendop. Tevens waren er enkele getuigenissen. Ook was er een flashmob onder leiding van Jeanira Molina.

Het hele programma werd gepresenteerd door MC Godwin. Dj Don Ceder zorgde tussen de optredens door voor nog meer muziek. Er waren optredens van onder andere de 10-jarige Jennifer, Gideon Luciana, Band de Hoop, Shock Elias, Quas G met dancecrew, de Church Boys, House of Worship Almere, brassband GDFL en Wanda. Als afsluitingsact was er een optreden van John Angoh en gezelschap. Mensen voor het podium lachten, dansten, zongen en joelden. Iedereen ging vrolijk los voor Jezus.
De muzikale genres waren pop/urban gospel, latin/caribbean en African praise. Liedjes die ten gehore gebracht werden, waren onder andere Every Praise, I Will Bless The Lord, You Made a Way, Lord You Are Good Your Mercy Endureth Forever, My God is Good oh, Prisiri en Bye Bye.

Er waren kramen van onder andere Calebs giftshop, Missie in Zuid-Afrika, Kumilamor, De leeuw van Juda en El Encuentro con Dios. Tevens waren er kramen met stoere armbandjes met teksten als forgiven en I love Jesus en t-shirts met Love Never Gives Up en boeken van de Evangelische Broedergemeente.
De kleintjes onder ons hadden plezier met de luchtkussens en ze kregen gratis suikerspin, popcorn en konden knutselen en spelletjes spelen.

Velen waren speciaal voor de Dag van de Eenheid naar de Grote Markt gekomen, maar er waren ook toevallige passanten die met een verwonderde blik naar het schouwspel keken. Sommigen liepen door, enkelen bleven geïntrigeerd staan kijken naar de bijzondere samenkomst waar God geprezen werd.
Een verslaggever van Gods Glory peilde bij toeschouwers de stemming.

Denise: “Een oudere vrouw in een rolstoel en een oudere man liepen na onze openingsdans naar ons toe en zeiden dat ze de dans heel mooi vonden, en vooral dat er ook jongeren meededen met de dans. Want zij zijn onze toekomst. Mooi dat jongeren bezig zijn met de Heer op deze manier.”

Jeanpierre: “Leuk dat het woord in verschillende muziekstijlen wordt uitgedragen. Ik zie dat er lang aan is gewerkt. Ook aan de danskostuums. Er zijn veel stands en er is lekker eten uit verschillende landen. Er zijn veel gelovigen aanwezig die vreugdevol en enthousiast zijn.”
Nicol: “Ik wist niets van de Dag van de Eenheid. We zitten hier op het terras en we zijn er voor blijven zitten. Het begint wel ietwat af te koelen dus misschien gaan we zo naar huis. Ik werd er emotioneel van en ik ga me erin verdiepen en ik kom volgend jaar zeker terug met mijn kind.”

Raphael: “De liedjes zijn leuk, de lekkere hapjes en de springkussens.”

Spencer: “Het weer zit lekker mee om er een gezellig cultureel gezegend feest van te maken. Lekkere muziek, lekker eten en vooral fijne mensen.”

Eloïse: “Het is heel gezellig en liefdevol. Ik ben speciaal voor de Dag van de Eenheid gekomen. Tussen de optredens door mag er wel iets meer entertainment zijn, want de meeste gelovigen blijven staan maar degene die hier nog niet mee bekend zijn lopen dan weg.”
Marianne: “ We komen net aangelopen. Ik kreeg vorige week een folder tijdens de flashmob. Van huis uit ben ik katholiek en ik heb op een protestants christelijke school gezeten. Wat me vooral trok waren de woorden liefde en eenheid op de folder. Het vieren van respect uitdragen vinden wij een mooie boodschap. Ik wist niet dat dit een jaarlijks evenement was. Wij wonen in Haven.”

Bent u er volgend jaar ook bij? Vergeet niet uw gehoorbescherming.

Impressies van de Dag van de Eenheid zijn te vinden op YouTube en ook op Facebook.

Bent u op zoek naar een kerk? Kerken die participeerden waren:

Almere 222Church
Christ Charismatic Christian Church
De Leeuw van Juda Ministries
Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad & Flevoland
Friends in Christ Ministries
Gemeente De Bijbel

Holy Passion
House of Worship Almere
Jesus The Anointed One Church U.A.E. Satellite Network
Levend Water Almere
Maranatha Ministries
Ministerio El Encuentro Con Dios
Shekinah Ministries
Sions Poort

Sietske
Boekenschrijver